Overslaan en naar de inhoud gaan

Tanzania staat garant voor dieren- en natuurpracht van de bovenste plank! Tijdens deze reis voor 24- tot 30- jarigen dompelen we ons onder in het leven van de Maasai, spotten we talrijke wilde dieren op jeepsafari in de minder toeristische zuidelijke nationale parken, gaan we trekken in de groene Udzungwa Mountains en genieten we als afsluiter van het exotische eiland Zanzibar.

De hoogtepunten van deze reis

TZBZ

Samen met de groep de top bereiken tijdens onze trekking in de Udzungwa Mountains 

TBZ

Oog in oog staan met een olifant tijdens safari's

Groepsreis Tanzania

Het exotische eiland Zanzibar doorkruisen en zo het echte leven ter plaatse ontdekken

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-3
Onze eerste kennismaking met wilde dieren in Tanzania

Na aankomst in de grootste van Tanzania, Dar Es Salaam, vertrekken we met jeeps voor een tocht door het weidse landschap van het zuiden. Een lange rit, maar eentje die niet snel zal vervelen. We stoppen dan ook in Mikumi National Park. Hier zijn we zo goed als alleen, als je de beestenpracht rondom ons niet meetelt. Nadat we de eerste keer oog in oog hebben gestaan met een olifant zijn we er zeker van: dit smaakt naar meer!

's Nachts wiegen de geluiden van de savanne ons in onze tent in slaap. Een droom, of toch niet?!

2 Dag 4-7
De Maasai en op safari in het zuiden

We rijden verder richting het zuiden, naar het land van de Maasai. Hier laten ze reizigers graag zien hoe zij leven. Voor dag en dauw staan we paraat voor een verkwikkende ochtendwandeling, waar we geïntroduceerd worden in hoe de Maasai hun rituelen beleven.

Daarna is het tijd voor een indrukwekkende safari. Hiervoor gaan we naar het zuiden van het land: Ruaha National Park of Selous Game Reserve. Impala’s, olifanten, giraffen en hyena's zien we in overvloed tijdens onze safari! Terwijl we aan het kampvuur keuvelen, horen we op de achtergrond de roep van de leeuw.

.

3 Dag 8-12
Stevige staptocht in de Udzungwa Mountains

We trekken verder landinwaarts op weg naar de Udzungwa Mountains en verkennen het typische dorpsleven in het groene binnenland. In het dorpje Mang’ula slaan we onze mondvoorraad in en beginnen we aan de klim naar de Mwanihanapiek.

De korte maar stevige trekking naar de piek (2 halve en 1 volledige dag) is beslist geen lachertje, maar gelukkig moeten we enkel onze dagrugzak dragen en vergezelt een heel team van dragers ons op onze tocht. Op dag 1 van de trekking maken we de tocht naar het 'basiskamp', vanaf hier zien we de piek al liggen die we morgen zullen trotseren. We slapen in tenten onder een fantastische sterrenhemel. De volgende dag staan we al vroeg op om onze beklimming te starten. Wat een zalig gevoel als we samen, na heel wat puffen, de top bereiken! Als beloning genieten we van een uniek stuk regenwoud met betoverende vergezichten. Op dag 3 wandelen we terug naar de bewoonde wereld waar we de trekking eindigen met een frisse duik in de Sanjewatervallen. Heerlijk verfrissend!

4 Dag 13-15
Het kustleven in Bagamoyo

Met de bus trekken we naar Bagamoyo, een stad met een rijk historisch verleden. We verdiepen ons in de geschiedenis van de voormalige slavenhandel en ook een bezoek aan de kunstenschool behoort tot de mogelijkheden. De muzikaal geïnteresseerden kunnen zich dan weer helemaal uitleven tijdens een djembé-initiatie op het strand. Heerlijk toch, dat ritme van de opzwepende Afrikaanse muziek! 

Na een bezoek aan een typische Tanzaniaanse houtsnijmarkt, maken we de oversteek per ferry naar Zanzibar. Goed kijken of je geen dolfijnen kan spotten!

5 Dag 16
Met de ferry naar Zanzibar

Vandaag maken we de oversteek naar Zanzibar, het Kruideneiland waar we aan het tweede deel van onze reis beginnen. Dat dit eiland erg verschilt van het vasteland merken we gauw genoeg!

6 Dag 17-20
Op ontdekkingstocht in Zanzibar

Als één van de meest tot de verbeelding sprekende droombestemmingen stelt Zanzibar nooit teleur! Hier strandden de Indische koopvaarders op hun tochten naar Afrika. Daarom zijn bevolking, cultuur, taal en keuken nog steeds doordrongen van Afrikaanse, Perzische en Indische invloeden. 99 % van de bewoners is er moslim. Het verschil met het grotendeels katholieke vasteland is groot, maar zeker de moeite waard om te ervaren! Terwijl we het eiland doorkruisen komen we in contact met de gewone Zanzibari en krijgen we zicht op hoe de mensen, weg van de exotische stranden, leven.

In Stone Town verdwalen we in de smalle steegjes en worden we helemaal ondergedompeld in de eeuwenoude Swahilicultuur. We testen onze geur- en smaakpapillen tijdens een rondleiding op één van de vele spice farms en we krijgen er een typische Swahililunch voorgeschoteld. Als gewild kunnen we op zoek gaan naar red colobus monkeys in het Jozani Forest. Een ernstig bedreigde apensoort die we hier kunnen bewonderen.

En tussendoor genieten we van parelwitte stranden. Snorkelen en duiken zijn facultatief mogelijk.

7 Dag 21-22
Afsluiten in Stone Town

We sluiten af in Stone Town, waar we op jacht gaan naar de laatste souvenirs. Bij een laatste cocktail nemen we afscheid en springen we op het vliegtuig terug naar Brussel waar we op dag 22 aankomen. Asante sana, Tanzania!

Data en prijzen

Vertrek: 22/07/2025
Terug: 12/08/2025
Basisprijs: €2.371
+ 1.750 USD budget
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Profiteer van het Vroegboekcadeau tot en met 31/12/2024
Vertrek: 23/09/2025
Terug: 14/10/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

  • Lijnvlucht Brussel - Dar es Salaam en Zanzibar - Brussel
  • Voorafbetaalde luchthaventaksen
  • Gebruik van Joker-tenten
  • Organisatiekosten
  • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
  • KBC-reisbijstandsverzekering
  • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

  • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
  • Dranken, visum, insurance fee (Zanzibar) en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen in het budget.

Bijkomende info

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 03 / 10 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Tanzania heb je een internationaal reispaspoort nodig, nog minstens 6 maanden geldig vanaf aankomst, alsook een visum.

Het visum dien je online aan te vragen via de juiste website. Vergeet zeker niet jouw bevestiging met visumnummer af te printen en mee te nemen naar Tanzania. 

Voor Zanzibar moet er nog verplicht een additionele insurance fee worden betaald. Dit moet voor de reis aangevraagd en betaald worden via deze website.

Vertrekvergaderingen worden zo ingepland dat je zeker nog tijd hebt om het visum aan te vragen en de insurance fee te betalen. Wel is het best dat je tegen de vertrekvergadering al een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts hebt, hetgeen verplicht is voor deze reis. Zeker in juni, juli en augustus moet je soms lang wachten op een afspraak.

In geval van problemen of laattijdig inschrijven kan het visum ook bij aankomst worden aangevraagd.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/ 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist. 

Wees je ervan bewust dat je identiteitsdocument onbeschadigd moet zijn. Bij beschadiging kan je geweigerd worden aan de check-in op de luchthaven.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we vaak gebruik van gecharterd vervoer met onze eigen chauffeur. De ritten duren lang, soms zelfs een hele dag, en zijn niet altijd comfortabel. Het kan ook gebeuren dat we gebruik maken van lokaal vervoer. We nemen de ferry of dhow naar Zanzibar.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

We proberen steeds vanuit een Belgische luchthaven te vertrekken. Indien we door omstandigheden toch vanuit een andere luchthaven vertrekken, voorzien wij steeds het transport vanuit België.

Vluchturen

Reis met vertrek op 22/07/2025

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 22/07/25 - 21:25
ADDIS ABABA - BOLE INT. 23/07/25 - 05:35
ADDIS ABABA - BOLE INT. 23/07/25 - 08:40
DAR ES SALAAM - J. NYERERE INT 23/07/25 - 11:30
ZANZIBAR - ABEID AMANI KARUME 11/08/25 - 16:15
ADDIS ABABA - BOLE INT. 11/08/25 - 20:55
ADDIS ABABA - BOLE INT. 12/08/25 - 01:00
BRUSSELS - BRU AIRPORT 12/08/25 - 07:30
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

  • Rugzak of reistas (geen harde koffer)

  • Dagrugzak 

  • Slaapmatje

  • Slaapzak (comfort 10°C)

  • Bergschoenen met goed profiel èn ingelopen

Het is verboden plastieken wegwerpzakjes mee te nemen naar Tanzania.

Hou er rekening mee dat je in Zanzibar in een Moslimland bent. In de nabijheid van de autochtone bevolking wordt een aangepaste kleding vereist, uit respect voor de lokale cultuur en leefgewoonten. Concreet betekent dit: voor mannen een lange broek en T-shirt mét mouwen en voor vrouwen een lange broek of rok en t-shirt mét mouwen (schouders moeten bedekt zijn!). Het contact met de plaatselijke bewoners zal veel vlotter tot stand komen. 

Duurzame tips:  

  • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

  • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

  • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

Tijdens de safari's en trekking zijn er koks mee die voor ons koken.

Soms eten we in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Op restaurant kan je in principe kiezen wat je eet, maar soms is het gemakkelijk dat je hetzelfde bestelt als anderen om tijd te winnen of is er enkel een buffet of beperkte keuze.

Voor vegetariërs is het mogelijk een alternatief te krijgen.

Logies

Buiten de steden slapen we voornamelijk in 2-persoons Joker-tentjes die we meenemen vanuit België (8 à 9 nachten). Het kan zijn dat we ook in banda's (kleine huizen) slapen. Ook bij de Maasai zetten we onze tenten op. De lokale mensen hebben zelf enkele dorpen gecreëerd om zo toeristen te kunnen ontvangen. In deze 'dorpen' tonen ze hun traditionele gebruiken en rituelen. We delen daar een hurktoilet.

In de steden en op Zanzibar logeren we in eenvoudige hotelletjes en guesthouses (geen luxeresorts), bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit. 

Tijdens de trekking slapen we twee nachten in onze eigen tentjes op een basic camping met beperkte sanitaire voorzieningen.

We slapen in 2-, 3-, 4-persoonskamers of meerpersoonskamers, soms met gedeeld sanitair. Soms moeten we een dubbel bed of delen. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Handdoeken zijn niet altijd aanwezig en hou ook rekening met de soms iets koudere douche of emmer met water, een hurktoilet en het haperende elektriciteitsnet.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft. Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, visum, insurance fee Zanzibar, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Weet dat je sommige vaccins ruim op voorhand in orde moet brengen. Informeer je dus goed bij het boeken van jouw reis welke vaccins verplicht zijn of aangeraden worden om hier tijdig mee in orde te zijn.  

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede conditie.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren. 

Tijdens de trekking in de Udzungwa Mountains stappen we voornamelijk met enkel een dagrugzak, enkel op de eerste dag moeten we ook onze tenten, matjes en slaapzak op de rug meenemen. In totaal zullen we tijdens de trekking een hoogteverschil van zo'n 1.850m overbruggen. Er zijn veel steile hellingen, maar je loopt regelmatig in het bos waardoor je niet echt langs afgronden wandelt. De trekking is dus haalbaar voor mensen met hoogtevrees.

De eerste dag wandelen we zo'n 13,5km of 6u. Op dag twee stijgen we voor 5 à 6u heen en terug naar de Mwanihana-top (2.265m) langs erg steile paadjes, daarna dalen we weer voor zo'n 4u. Op dag 3 wandelen we terug naar het startpunt en kunnen liefhebbers nog een korte wandeling (ong. 1u) doen naar de Sanjewatervallen om daar te zwemmen.

Tijdens de trekking slapen we 2 nachten in tentjes in een basic kamp met beperkte sanitaire voorzieningen.

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

  1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
  2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.

In augustus-september 2024 was er een golf van gevallen van Mpox in Oost-Afrika. In Tanzania en Zanzibar waren er echter zo goed als geen gevallen gemeld, en is er dus geen dreiging voor toeristen.

De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over reizen met impact op joker.be/reizen-met-impact.

Reisperiode en klimaat

Een groot gedeelte van het land is hoogplateau waar de temperaturen gematigder zijn dan aan de kuststreek of de eilanden (Zanzibar, gemiddeld 25°C). Op vele plaatsen kan het daardoor ‘s nachts vrij koel zijn (10°C tot 15°C). Zeker in de bergen kan het goed koud worden 's avonds en 's nachts. De zon kan overdag serieus branden.

Het grote regenseizoen valt in april en mei, de kleinere regenval in november en december.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

  • méér beleven, durven en doen
  • op een duurzame manier
  • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
  • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
  • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Tanzania

Wat andere reizigers vinden

Ik vond de reis fantastisch. Het groepsgeval overtrof enerzijds al mijn verwachtingen maar ook de bestemming en de activiteiten konden mijn stoutste dromen zelfs niet overtreffen. De reis was ook goed opgebouwd van in het begin erg weinig comfort op alle gebieden tot afsluiten in Zanzibar waar je echt het relaxgevoel kreeg.

Elien Zeebroek

De reis heeft mijn verwachtingen overstegen. Ze was perfect ingedeeld, met twee actieve weken en één week om terug op je positieven te komen, waarvoor Zanzibar de perfecte plek is. Hierbij was er een mooie balans tussen avontuur en ontspanning. Verder zijn de groep en reisbegeleidster een absolute meevaller geweest.

Matteo Schatteman

Het was een zalige reis met veel natuurpracht, afwisseling, uitdaging en ontspanning. De duur van de reis was ook ideaal, zo was er voldoende tijd om alles op een aangenaam tempo te verkennen en kon er ook veel op het programma staan. Ook weer veel toffe, minder toeristische en lekkere adresjes. Weeral een top ervaring!

Zita

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
  • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
  • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
  • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
  • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
  • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

  1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
  2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
  • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
  • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
  • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
  • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.