foodie Peruaanse keuken: succulent van basic tot high end De Peruaanse keuken is hip. Joker vroeg daarom onder collega's naar culinaire tips van reizigers. Ontdek het beste van de Peruaanse keuken in Lima. Lees meer Uitgebreid dineren in Japan: Kaiseki Tijdens je verblijf in een Ryokan, krijg je 's avonds een heerlijk gastronomisch, traditioneel meergangendiner voorgeschoteld. Maar wat mag je nu verwachten van zo’n kaiseki diner? We schotelen het je graag uitgebreid voor: Lees meer Indonesisch koken met een Belgische toets: recept Kari Ayam David Van Damme is chef-kok van het ViaVia Joker Reiscafé in Mechelen en dol op Aziatische gerechten. Hij deelt graag zijn recept voor Kari Ayam. Lees meer Canadian breakfast: dit moet je proberen Foodies, behold the Canadian breakfast! Het stilt je honger net iets té goed, het geeft je een Canadese food baby, maar het is oh zo onweerstaanbaar. Krachten genoeg na dit stevig ontbijt om de nationale parken, bruisende steden en kilometerslange kust van Canada te trotseren. Lees meer De beste restotips van Beijing Foodies love Beijing! De Chinese keuken is ter plaatse heel wat anders dan wat de gemiddelde meeneemchinees in België aanbiedt. Van streetfood tot dumplings, van Peking Duck tot hotpot, je leest onze tips voor de beste restaurants in dit blogartikel over culinair Beijing. Lees meer Chef Mario over de kookreis naar Italië + zijn pastarecept Mario Terrone is dé held van onze kookreis naar de Eolische Eilanden. Enkele dagen lang verblijven we in het hotel dat hij uitbaat, en verwent hij ons met verschillende kookcursussen. Lees meer The Sourtoe Cocktail Club: durf jij het aan? De Sourtoe Cocktail! Excuus? Teen? Jawel! 'Sour' en 'toe' en dat in eenzelfde cocktail! Je snakt naar een woordje uitleg! Lees meer 25 verrassende etiquetteregels in Japan Reizen in Japan is een ware beleving! En er komen ook heel wat etiquetteregels bij kijken. Wij sommen de 25 meest verrassende regels voor jou op. Lees meer Intrepid Food Tour: 2 weken proeven van India Marie trok twee weken doorheen India, op food tour met Intrepid Travel. Een reiservaring die je doet watertanden! Lees meer Op culinair avontuur in Corfu De Griekse keuken is er ééntje om van te smullen. Typisch mediterraan. Olijfolie, yoghurt, aubergine, courgette en feta worden er in veel gerechten verwerkt. Grieken - en dan vooral op het eiland Corfu - zijn bekend om hun uitstekende lamsbereidingen. Even kijken wat er tijdens een reis naar Corfu allemaal op het menu staat! Lees meer Soul Food in zuid-USA Foodie Eline proefde het beste van de cajun & creole cuisine. Lees meer Swakopmund, uitvalsbasis voor (woestijn)actie! Carla trok doorheen Namibië en deelt haar tips voor lekker eten en toffe excursies vanuit kuststad Swakopmund. Lees meer Bezoek aan de Tabasco Factory Anne van Joker Leuven bezocht de Tabasco-fabriek op Avery Island. Hier rolt élk flesje Tabasco ter wereld van de band. Het werd een héét bezoek! Lees meer 7 culinaire hoogtepunten op Food Tour in Zuid-Korea Jeroen dompelde zich onder in de culinaire tradities van Zuid-Korea tijdens zijn Food Tour met Intrepid Travel. Lees meer Een culinaire verkenning van Oost-Canada Oost-Canada, dat doet denken aan avontuurlijke campertrips door prachtige natuur, groene wouden en wilde rivieren. Misschien wel in het gezelschap van een bruine beer, een familie elanden of stekelvarkens. Maar is deze regio, en meer in het bijzonder de provincie Québec, ook een paradijs voor foodies? Onze collega Wietse (marketing & communicatie) ging op onderzoek uit. Hieronder vind je zijn top drie culinaire tips uit Oost-Canada Lees meer